FUEGO - concert aniversar: "STEAUA MEA"


Jolt Kerestely a plâns pe scena Teatrului "Al. Davila"

Vinerea trecută, compozitorul şi dirijorul Jolt Kerestely – un punct de referinţă pentru tot ceea ce reprezintă muzica românească – a lăcrimat de fericire la Piteşti, maestrul octogenar fiind celebrat de discipolul său, Fuego, în cadrul unui concert
aniversar de neuitat.
 Cu acest prilej a fost lansat albumul de colecţie "Steaua mea", care încununează carierele amândurora, iar sărbătoritul zilei a fost premiat de preşedintele CJ Argeş, Florin Tecău.
Regalul muzical a avut loc la Teatrul "Al. Davila", în faţa unui public numeros şi generos cu aplauzele.
Piteştenii s-au bucurat nespus să-l vadă în carne şi oase pe "cavalerul" partiturilor celebre de muzică uşoară: "Copacul" – interpretat de Aurelian Andreescu; "Tăcutele iubiri" – cântat de Eva Kiss; "Lumea dragostei" – şlagărul Angelei Similea.
Albumul lansat în cadrul spectacolului extraordinar este o colecţie de autor, cu piese ample, de linie şi mesaje puternice, în care interpretul îl cântă pe maestrul Jolt Kerestely.
Artista Stela Enache, vocea "Anilor de liceu", a adus un plus de calitate evenimentului muzical, oferindu-le piteştenilor
un micro-recital de senzaţie.
 Pe scenă au evoluat şi artiştii teatrului din Piteşti, printre cei care au interpretat piesele compozitorului aniversat numărându-se Iulia Pupezescu, Cristina Neacşu şi Marius Bălan.
"Nea Joly a stat, timp de două ore şi jumătate, pe scenă. Ne-a urmărit pe toţi, ne-a vorbit. A fost ca un părinte neobosit, pregătit pentru a lucra în continuare cu fiecare. Publicul, dornic de calitate, a reacţionat minunat.
Aplauze nenumărate.
Refrenele fredonate alături de noi. (...)
Peste toate, am realizat o seară de excepţie închinată lui. A fost o sărbătoare a muzicii româneşti ce va dăinui peste timp, indiferent de vremurile potrivnice în care se află, căci sensibilitatea
este nemuritoare.",
a apreciat Fuego, după ce s-a consumat evenimentul, gândurile fiind inserate pe pagina sa de socializare.
Mirela Neagoe
Sursa: "Argeşul" 
13 octombrie 2014
Share this article :
 
Copyright © 2012. Fuego - Paul Surugiu - un cantec, un destin... - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template