Fuego - recital de exceptie la Festivalul International de Poezie "Grigore Vieru"

24 octombrie 2012 - FUEGO la Iasi
Fuego - recital de exceptie la Festivalul International de Poezie"Grigore Vieru"

 
 Miercuri, 24 octombrie a.c., la Iasi, chiar in ziua de debut a celei de-a patra editii a Festivalului International de Poezie "Grigore Vieru", Fuego a sustinut un recital emotionant, intesat cu piese pe versurile poetului nemuririi, mentorul sau.
Sala Atrium din complexul Palas Mall, a devenit infima pentru multitudinea de senzatii si pentru atmosfera faurita de Fuego in momentul in care si-a făcut aparitia.
Dupa recitalul lui Yan Raiburg si al lui Dorel Visan, Fuego a incantat iesenii cu o impresionanta poveste cu cantece, versuri si sentimente unice, inaltate intr-o cununa existentiala catre Grigore Vieru.
 Organizatorii Festivalului i-au inmanat artistului o distinctie perena, un trofeu pentru "Cel mai bun interpret roman al versurilor lui Grigore Vieru" si l-au invitat oficial, pe aceasta cale, si la editia jubiliara din anul urmator.
Spectatorii prezenti in numar mare la acest eveniment, au intrat in simbolica hora construita de Fuego, au cantat si au simtit legatura tainica dintre poetul cu sclipiri eminamente geniale si cel caruia i-a daruit o parte din aripa genialitatii sale.
 
 Momentul in care Fuego a interpretat piesa "Pentru ea", a definit esenta relatiei poetului omagiat cu cel pe care il numea "al treilea fiu" - un pod de lacrimi literare pe acorduri pregnante.
Cu prilejul manifestarilor ce au avut loc in Aula Palatului Municipal din Iasi, prilejuite de deschiderea oficiala a Festivalului, Fuego a impresionat auditoriul prin complexitatea ideilor lansate, prin simplitatea cu care, emotionat fiind, a gestionat panoplia de reactii pozitive nascute in cadrul alocutiunilor.
 Festivalul International de Poezie "Grigore Vieru" se desfasoara anual la Iasi si Chisinau, reprezentand principala legatura culturala dintre cele doua leagane ingemanate.
Share this article :
 
Copyright © 2012. Fuego - Paul Surugiu - un cantec, un destin... - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template