Ce spune FUEGO...



... despre Hruşcă

Sărbătorile de iarnă vin la pachet cu spectacolele speciale de colinde, iar, de ani buni, eternul colindător - Ştefan Hruşcă e concurat acerb de mai tânărul Fuego. An de an, în decembrie, Fuego colindă ţara-n lung şi-n lat, aducând spiritul Crăciunului tot mai numeroşilor săi admiratori.
Gurile rele au început să spună că Hruşcă şi-a pierdut din popularitate în faţa lui Fuego şi că între ei ar fi un război pentru supremaţia în prag de Crăciun.

În exclusivitate pentru "ring",
Fuego demontează afirmaţiile cu
declaraţii surprinzătoare:

"De multă vreme, pentru mine, sărbătorile înseamnă cu adevărat Ştefan Hruşcă. E un artist autentic, iar vocea sa şi acurateţea puse în această frumoasă formă de artă, sunt inconfundabile. Îl admir pe Ştefan Hruşcă şi cred că o comparaţie între mine şi el nu-şi are rostul."

Colindă diferit, însă Fuego susţine că are şi ceva în comun cu Hruşcă:
"El cântă colinde tradiţionale, promovează mesajul pur, neaoş, eu vin cu spectacol, cu piese originale, cu melodii cu şi despre Crăciun şi despre iarnă. Ba, mai mult, avem ceva în comun: percepţia oarecum eronată a unei părţi a publicului asupra
activităţii noastre.
Hruşcă e un artist complet, de pe timpul Cenaclului (Flacăra – n.r.), nu doar
"eternul colindător", cum nici activitatea mea nu se limitează doar la
"Împodobeşte, mamă, bradul!".
Nu sunt rivalul lui Hruşcă şi nici nu ne facem concurenţă. O voi afirma cât trăiesc. Şi nu din curtoazie, bun-simţ sau pacifism extrem, ci pentru că aşa gândesc."

Rivalitatea între artişti nu există pentru Fuego, care se lasă la mâna publicului:
"Artiştii sunt unici, au locul lor şi se pot exprima în orice fel, cât timp au un public căruia i se adresează.
Există spaţiu suficient pentru fiecare pe piaţă, cum la fel de bine fiecare dintre noi alege să facă ceea ce simte, ce crede şi cum crede că e bine în meseria de artist. Iar publicul, în final, alege, taxează, ridică sau îngroapă, aplaudă sau ignoră."

Pe 7 decembrie, Fuego a pornit într-un turneu naţional, în 16 oraşe.
Decorul e realizat în premieră de Doina Levintza, cea care i-a creat artistului costume unice din opere de artă şi fragmente de costume populare vechi de peste 150 de ani, cu elemente ale satului românesc.
"Sunt fericit să revin în mijlocul publicului meu. Crăciunul e o încântare, e glas românesc şi am o împlinire enormă să merg aşa, din oraş în oraş, să colind şi să le ofer surprize celor care vin să mă vadă. Anul acesta le ofer şi un album nou, ce poartă titlul turneului, o colecţie de poveşti de iarnă cu farmec de veşnicie."
Sursa: Ziarul "ring" 
8 decembrie 2014
Share this article :
 
Copyright © 2012. Fuego - Paul Surugiu - un cantec, un destin... - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template