Romanii din Ucraina l-au primit pe Fuego cu zambete si lacrimi


Fuego in Ucraina

Saptamana trecuta a fost una extrem de solicitanta pentru Fuego. Dupa concertele de sarbatoare din Chisinau, artistul s-a indreptat catre Ucraina, acolo unde comunitatile de romani l-au asteptat cu paine si sare, cu inima deschisa pentru a le readuce spiritul romanesc.
Romanii din Cernauti si zonele limitrofe traiesc si simt romaneste, pastreaza traditiile si duc mai departe starile de patriotism adânc inradacinate in societatea lor. Vineri, sambata si duminica, Fuego le-a inseninat sufletele.
 In Novosulita, Voloca, Hliboca si Tereblecea, acesta a fost intampinat cu zambete, emotii si lacrimi. Peste o mie de persoane au fost prezente la fiecare manifestare, iar Fuego a stat in mijlocul lor, i-a incantat cu vocea si cele mai launtrice refrene, daruindu-le poze, autografe, albume si calendare, dar si o "parte din inima sa", dupa cum declara, caci acolo, "in acel colt de rai neatins de civilizatia urbana, sunt pastrate vii sentimentele de romani adevarati si obiceiurile neaose".
Fuego a promis, la plecare, ca se va intoarce cu drag la romanii din Ucraina, pe 7 ianuarie, atunci cand comunitatile din aceasta zona vor sarbatori Nasterea Domnului pe rit vechi.

Share this article :
 
Copyright © 2012. Fuego - Paul Surugiu - un cantec, un destin... - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template