24 octombrie - FUEGO la Iasi: Festivalul International de Poezie "Grigore Vieru"

 
Festivalul International de Poezie "Grigore Vieru" 
 
In perioada 24 - 27 octombrie a.c., la Iasi si Chisinau se va desfasura cea de-a IV-a editie a
Festivalului International de Poezie "Grigore Vieru",
eveniment organizat de: Asociatia Culturala "Feed Back", Primaria Municipiului Iasi, Consiliul Judetean Iasi, Muzeul Literaturii Romane Iasi, Biblioteca "Ion Creanga" Chisinau, Academia de Stiinte a Republicii Moldova - Institutul de Filologie, Primaria Municipiului Chisinau, Ministerul Culturii din Republica Moldova. In cadrul Festivalului, vor avea loc mai multe manifestari: Concursul de Poezie "Grigore Vieru", lansari de carti si CD-uri, conferinte, spectacole de muzica, poezie si teatru, expozitii si Gala Premiilor.
Dupa ce in anul 2009, FUEGO a fost prezent la prima editie a acestui eveniment, pentru a sustine un recital la Gala Premiilor, iata ca in 2012, artistul revine la Iasi in calitate de invitat special al Festivalului.
Astfel, chiar in ziua de debut a acestui eveniment, miercuri, 24 octombrie, incepand cu ora 11.00, in Sala de Consiliu a Primariei Municipiului Iasi, Paul Surugiu va lansa volumul
"TESTAMENT PENTRU FUEGO",
un veritabil album de arta, cu o grafica de exceptie, realizat sub egida Asociatiei Culturale "Regal D'Art", inaugurand colectia "Regal de poezie". Volumul cuprinde cele mai frumoase poeme pe care mentorul sau spiritual, poetul luminii - Grigore Vieru, le-a dedicat lui Paul de-a lungul colaborarii lor, multe dintre aceste versuri nefiind editate pana acum.
Moderatorii acestei lansari vor fi: domnul Daniel Corbu si academicienii Nicolae Dabija si Mihai Cimpoi.
In dupa-amiaza aceleiasi zile, incepand cu ora 17.00, FUEGO va sustine un recital extraordinar (alaturi de mari nume: Dorel Visan si Ian Raiburg) in cadrul spectacolului
"TAINA CARE MA APARA",
ce se va desfasura la Sala "Atrium" de la Palas Mall.

Share this article :
 
Copyright © 2012. Fuego - Paul Surugiu - un cantec, un destin... - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template