FUEGO - "Artist al Poporului"

FUEGO a fost decorat de catre Presedintele Nicolae Timofti
Exista momente in viata unui artist in care recunoasterea publica si decorarea cu un ordin onorant devin oaze de bucurie, determinare si emotie, mai ales atunci cand acestea completeaza o munca deosebita si o dragoste imensa primita din partea publicului.
Joi, Fuego a fost decorat de catre presedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, cu cea mai inalta distinctie pe care o poate primi un interpret si anume: 
"Ordinul de Artist al Poporului".
Manifestarea de decernare a fost una incarcata de sentimente pure si nobile, ea fiind completata si de acordarea a 32 de ordine speciale invatatorilor si profesorilor din Basarabia.
Debordand de sentimente contrastante si intense, Fuego a rostit un discurs intesat cu nuante de patriotism care contureaza ideea ca acest titlu si cel de ambasador sunt responsabilitati, dar, in acelasi timp, si onorante realizari, construite treptat, in etape clare, in gand cu iubirea fata de muzica si public, iar in inima cu talentul si daruirea totala.
Discursul complex a emotionat asistenta si a insuflat, involuntar, trairi identice cu cele ale artistului. Coplesit fiind de greutatea cuvintelor, de durabilitatea sensibila a batailor inimii si de efemeritatea clipelor, Fuego a lacrimat, a vorbit cu vocea tremurata, dar a transmis, cu fragilitatea din voce, caracteristica de altfel, ideea ca fiinta lui e dedicata in totalitate muzicii si artei si promovarii valorilor nationale.
Totodata, discursul a atins o zona de nationalism, caci Fuego a amintit ca pe scena lumii el este un simplu foc ce arde si ce se regenereaza constant prin public, daruind arta in stare neviciata, iubind si slavind limba romaneasca, indiferent de plaiul de lume, constientizand astfel, ca de 10 ani de cand a pasit prima oara peste Prut, a imbratisat o misiune nobila si sublima, care va fi perpetuata pana la inevitabilul sfarsit.
Onorurile, decorarea si intreaga atmosfera au fost calde si au demonstrat ca in Republica Moldova, ceremoniile sunt mai mult decat niste manifestari oficiale. Sunt momente in care simtirea se contopeste cu onoarea si intreaga audienta e prinsa de sensibilitatea clipelor.
Fuego a multumit pentru intregul suport acordat, pentru sustinere si apreciere din partea publicului pe parcursul celor 10 ani de cantec pe scena basarabeana si i-a daruit presedintelui un volum special, lansat in premiera la Chisinau.
Este vorba despre editia de colectie "Testament pentru Fuego", un manunchi de versuri si trairi intense, cu atingeri de genialitate, care nu doar ca transmit si promoveaza opera lui Grigore Vieru, dar si inradacineaza viziunea ca relatia dintre cei doi a reprezentat un moment de intensitate extrema, un nou inceput si un sfarsit complet. Fuego a prezentat cartea si a inmanat-o presedintelui intr-o forma speciala, intr-o cutie deosebita, de o executie ireprosabila, din piele.
Artist al poporului, artist al sufletelor pe vecie... Asta a primit Fuego. Si poate mai important decat orice distinctie, este medalia primita la fiecare spectacol, la fiecare intalnire cu cei ce il iubesc, medalia emotionanta inmanata cu focuri de traire de catre public.
Share this article :
 
Copyright © 2012. Fuego - Paul Surugiu - un cantec, un destin... - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template