FUEGO: "Undeva, într-un colţ, zăresc copilăria..."

 FUEGO: "Amintirile sunt pecetea
vremurilor formării noastre..."


"Ziua de astăzi îmi aduce aminte de vremea în care eram şcolar şi, la început de an, ne doream să se termine orele cât mai repede, pentru a merge afară. De perioada în care nu găseam şi nu acordam prea mare însemnătate cuvântului griji, considerându-l un termen inventat de cei ce nu au
aceleaşi ocupaţii intelectuale ca noi.
Eram copii. Şi credeam cu ardoare în copilăria noastră, profitând din plin de fiecare bucurie pe care ne-o aducea.
Prietenii erau pe viaţă. Chiar dacă mulţi dintre ei au pornit pe drumuri diferite între timp, amintirile sunt pecetea vremurilor formării noastre. Îmbinam conştiinciozitatea pentru şcoală cu aerul boem al tinereţii noastre.
Visam. Şi asta era cel mai important.
Ne conferea determinarea, ne făcea să fim mai buni, să luptăm, să vrem să facem fapte aşa cum nimeni nu mai făcuse până atunci.
Pentru mine, adolescenţa a fost una dintre cele mai frumoase şi inspiraţionale perioade. Exact ca o poezie cu puţine strofe, dar care pare interminabilă în şirul lung de cărţi al vieţii.
Azi, visele se pare că au fost înlocuite. Modelele sunt eroi, sau nu sunt deloc, iar dorinţa de a face ceva pentru viitor e din ce în ce mai diminuată.
Cred că, de ne păstrăm acea doză de inocenţă căpătată în copilărie, putem fi măreţi şi putem evolua mereu.
Copilăria, adolescenţa sunt temelia unei armonii, o asociere cu tine, un tu diferit acum, dar cu structură asemănătoare.
Până la urmă, undeva, într-un colţ, zăresc copilăria, şi nu doar din poze, atestând-o şi autentificând-o ca fiind adevărul pentru totdeauna."
Paul Surugiu - FUEGO
25 septembrie 2014
Share this article :
 
Copyright © 2012. Fuego - Paul Surugiu - un cantec, un destin... - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template