"Tot ce-i romanesc nu piere!"

Fuego lanseaza un nou DVD:

"Un suflet romanesc

in cantece de odinioara"

In cadrul turneului sau national - "O lacrima de cantec", care va poposi in aceasta luna, in 12 orase, Fuego va lansa un nou DVD:

"Un suflet romanesc

in cantece de odinioara".

Va prezentam, in exclusivitate, coperta acestui material, ce va va oferi bucuria revederii concertului extraordinar "Ce faci asta-seara, tu?", pe care Fuego l-a sustinut in anul 2010, pe scena Teatrului "Mr. Gh. Pastia" din Focsani, in cadrul turneului national cu acelasi nume.


La realizarea acestui DVD, care aduce in prim-plan lumea de altadata, o poveste omogena, ritmata, cu aer burghez, din perioada interbelica, cu parfum de reverente si curtoazie, surprins dulce-amarui de bijuteriile muzicale pe care Fuego le interpreteaza alaturi de grupul Anatoly din Brasov, si-au adus contributia: echipa emisiunii "Familia Favorit", producatorul Valentina Herta, Casa de Productie "Euromusic" Cluj Napoca si S.C. "Hidroconstructia" S.A. Bacau.

Intr-un decor doldora de mofturi, cu moftangii ilustri, in care valoarea piere pe o umbra desueta, e necesar sa pastram in continuare viu spiritul unei lumi pitoresti, iar farmecul cadentelor sale sa se regaseasca in acest peisaj, cu accentele-i boeme si sclipirile ludice.

Caci... "tot ce-i romanesc nu piere" si doar arta neviciata mai poate razbate in haos, mai are putere sa demonstreze ca esenta sta in muzica de altadata, ca misterul timpului decoreaza realitatea conferindu-i nuantele pe care nenea Iancu le surprindea in operele-i satirice.


Iar nemurirea acestor cantece e data tocmai de actualitatea si de nobletea cu care-si invesmanteaza corola calitatii, care se transforma din simpli pioni intr-un gramofon al spiritului patriotic, o comoara de minuni ce trebuie pretuita, cunoscuta, cantata si promovata.

Cu alte cuvinte... veti putea redescoperi sufletul romanesc, surprins veridic in compozitiile de odinioara.
Share this article :
 
Copyright © 2012. Fuego - Paul Surugiu - un cantec, un destin... - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template