"O lacrima de cantec"... la Bacau


Ultimii fulgi de nea si-au luat aseara ramas bun de la Bacau. Primavara s-a simtit in aer si, desi aerul era inca rece, atmosfera din interiorul Ateneului bacauan, a fost una calda si plina de iubire, in asteptarea concertului de primavara "O lacrima de cantec", sustinut de artistul Fuego si band-ul sau.
A fost o aparitie spectaculoasa, in lumini stinghere, cu linii melodice dintre cele mai diverse, dar care au mers direct la inimile celor prezenti in sala intr-un numar impresionant. De altfel, ca de fiecare data cand ajunge la Bacau, Fuego a sustinut si acest concert cu casa inchisa, cererea de bilete intrecand cu mult asteptarile organizatorilor.
Au fost melodii dedicate primaverii, femeii, mamelor, iubirii, slagarele pe care abia asteptam sa le reascultam, sa le cantam alaturi de Fuego, dar si o serie de premiere, surprize atat de placute pentru noi toti, pe toate regasindu-le pe dublul CD lansat cu acest prilej.
Insa, cel mai emotionant moment al serii a fost cel in care Fuego a amintit, prin cantec, de Unirea Basarabiei cu Romania, eveniment care s-a desfasurat chiar in aceasta zi minunata de 27 Martie, in anul 1918. Si cum in sufletul artistului, Basarabia se identifica, fara discutii, cu numele Maestrului Grigore Vieru, acesta a oferit o surpriza publicului, interpretand un fragment din melodia "Pentru ea", compusa de regretatul Ion Aldea Teodorovici, pe versurile impresionante ale Poetului.
Si-au spus cuvantul, inca o data, profesionalismul si daruirea cu care Paul Surugiu (Fuego) isi gandeste si isi realizeaza spectacolele.
 Melodiile au zburat rand pe rand pe la urechile si catre sufletele celor veniti sa isi vada artistul preferat, dar la fel de repede au trecut si cele doua ore de spectacol.
Si iata-ne la final, aplaudand frenetic ceea ce a fost un regal de eleganta si talent. Orice s-ar spune, Fuego este si va ramane, intr-adevar, unul dintre cei mai apreciati si mai aplaudati artisti.
Pastrand la loc sigur amintirea "lacrimilor de cantece", vom astepta cu emotie concertele viitoare, sperand la o primavara frumoasa si ganduri bune, care sa ne incalzeasca sufletele...
Beatrice Elena
Bacau, 27 martie 2013


Share this article :
 
Copyright © 2012. Fuego - Paul Surugiu - un cantec, un destin... - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template