"O lacrima de cantec"... la Adjud

Fuego si "Palaria noua" au facut senzatie la Adjud

Pe 24 martie, Fuego s-a oprit, cu turneul sau de primavara - "O lacrima de cantec", la Casa de Cultura "Tudor Vornicu" din Adjud. Si de aceasta data, spectatorii l-au primit cu entuziasm si cu o deschidere speciala, venite din partea unor oameni iubitori de frumos, de arta pura, de muzica romantica.
Pe langa celebrele refrene, pe care publicul a dansat si a vibrat, Fuego a prezentat, intr-o regie dinamica, si piese de pe albumul ce imprumuta si titlul turneului si care beneficiaza de o lansare speciala in fiecare oras. Noul material discografic este o incununare a ultimilor doi ani din cariera artistului, ani care s-au dovedit a fi cei mai prolifici din punct de vedere componistic, din intregul sau parcurs pe scena muzicii romanesti.
Un moment special a fost cel al interpretarii melodiei "Palarie noua", cand Paul Surugiu a avut pe scena un accesoriu inedit - o palarie rosie, pe care a daruit-o in final unei fane infocate. Palaria a completat tinuta creata de Doina Levintza si a dat culoare si efervescenta intregului concept.
Piesa "Palarie noua", inclusa pe dublul CD "O lacrima de cantec", este un duet realizat cu trupa din Basarabia -  "ProBachus", pentru spectacolul aniversar "Destin", sustinut in luna octombrie a anului trecut, la Palatul National "Nicolae Sulac" din Chisinau. Linia melodica si versurile acestui cantec sunt semnate de catre Eugenia Carabut Andries, o tanara compozitoare aflata la inceput de cariera.
Un alt moment inedit a fost cel in care o fetita, in varsta de cinci ani, i-a oferit artistului, pe scena, o felicitare (tip tablou) realizata de ea si pe care a scris, pentru prima oara, un gand sincer catre idolul sau. Gestul sincer si emotionant al acesteia a fost urmat si de alti spectatori, care au dorit sa-l completeze cu mesaje la fel de sensibile. Artistul a marturisit ca va pastra felicitarea in arhiva sa de suflet.
Spectacolul s-a jucat cu casa inchisa, iar organizatorii au fost nevoiti sa suplimenteze numarul de locuri din sala. In final, Fuego a fost a ales sa prelungeasca programul stabilit initial, raspunzand astfel, dorintei avide a publicului de a se bucura cat mai mult de muzica sa.
Narcis Avadanei
Asociatia Culturala "Regal D'Art"
Share this article :
 
Copyright © 2012. Fuego - Paul Surugiu - un cantec, un destin... - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template