FUEGO - "Scrisoare de bun ramas"


"... cata lume e-ntre noi,
Numaratori de ploi, din doi in doi...
Si dintr-un ochi de dor necunoscut,
Cate zapezi pe bune ne-au crescut..."
In periplul muzical desfasurat in cadrul turneului "O lacrima de cantec", exista, in fiecare spectacol, un moment de o intensitate maxima a trairilor,
atingand sublimul.
Unul dintre aceste momente memorabile este reprezentat de interpretarea magica a lui Fuego, ce are si calitatea de compozitor al piesei "Scrisoare de bun ramas", un cantec ce desavarseste intreaga sa cariera, ca o carte de vizita
a sensibilitatii ce-l caracterizeaza.
  
Sambata, 23 martie 2013, Ateneul Popular din Focsani a vibrat la mesajul inaltator al versurilor unui mare poet, George Tarnea, versuri ce au rezonat cu ritmul perfect asternut pe icoana tainica a armoniilor muzicale.

Piesa s-a nascut intr-o noapte tarzie de vara, cand Fuego se afla in studioul de inregistrari al bunului sau prieten, compozitorul si orchestratorul Alexandru Malschi, alaturi de care a compus cele mai frumoase slagare.

Acea seara a fost umbrita de disparitia prematura si nedreapta a pianistei Mihaela Ursuleasa, un nume pregnant in peisajul artei contemporane, un destin de veghe, o candela ce-a ars si va mai arde pentru muzica.
Tristetea impartasita de cei doi artisti s-a transpus atat de sonor si profund in piesa ce avea sa se nasca din imensitatea creatiei, spre a cuceri definitiv lumea nevazuta a sentimentelor umane.
 O sala ce s-a dovedit a fi neincapatoare, a murmurat, in acord solitar, ca o voce unica, impreuna cu artistul care creeaza, de fiecare data, un nou tablou de lumina, o stare divina, o ruga visata.
Melodia "Scrisoare de bun ramas" este piesa de referinta pentru albumul "O lacrima de cantec", cel ce aduna inlauntrul sau, o colectie de 32 de creatii ample, piesa la care ne vom reintoarce, cu umila condescendenta, ori de cate ori vom simti nevoia sa vindecam rani, sa ne inlacrimam tristetea.
Lili Bobu si Narcis Avadanei
Asociatia Culturala "Regal D’Art"
Share this article :
 
Copyright © 2012. Fuego - Paul Surugiu - un cantec, un destin... - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template