FUEGO - turneu in Portugalia


Prin cântec, Fuego îi aduce "mai aproape de hotare", pe românii din Portugalia
 Fuego se află în acest weekend în Portugalia, acolo unde cântă şi încântă inimile românilor aflaţi departe de casă, tocmai în perioada în care patriotismul şi sentimentele de dor pentru ţară şi neam, devin esenţiale.
Primul concert, desfăşurat în faţa a peste 1000 de persoane, a fost mai mult decât o sărbătoare naţională, românii pornind o horă specifică ţării noastre, pe ritmurile antrenante ale pieselor lui Fuego şi ale Mioarei Velicu.
 Şi pentru că de 1 Decembrie, românii de pretutindeni celebrează Ziua Naţională, concertele susţinute de Fuego în această zonă, pentru comunităţile româneşti, devin manifestări ample, în care naţionalismul şi bucuria de a fi român sunt emoţii existenţiale, căci doar muzica artiştilor veniţi de acasă le poate readuce în suflete o fărâmă de Românie.
 Prin cântec, Fuego i-a apropiat de acasă şi, alături de ei, a cântat unele dintre cele mai frumoase piese, care făuresc portretul românului adevărat, patriot, ce trăieşte cu patos şi intensitate fiecare clipă.
 Artistul a fost întâmpinat cu flori şi gânduri pozitive, cu tricolorul în suflete şi cu dorinţa de a primi, prin muzică, speranţe şi fragmente ce amintesc de minunatul spaţiu mioritic.
În următoarele zile, Fuego va concerta şi în alte zone ale Portugaliei, precum Algarve sau Lisabona, ducând simbolurile ţării noastre, celor aflaţi departe de casă şi sărbătorind împreună cu ei, Ziua Naţională a României.
Share this article :
 
Copyright © 2012. Fuego - Paul Surugiu - un cantec, un destin... - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template