FUEGO - Scrisoare deschisa...


          Iubesc Basarabia cu oamenii ei buni si curati la suflet, publicul de la Chisinau fiind publicul pe care si l-ar dori orice artist, cald, receptiv, sensibil, sincer. Au un cult pentru artisti si pentru spectacol. Este coplesitor si in acelasi timp onorant sa fii in mijlocul unei sali in care publicul te aplauda minute in sir, iti cunoaste repertoriul, vibreaza impreuna cu tine si lacrimeaza la fiecare vers.
          Ador calatoriile spre orizonturi deschise altor culturi si civilizatii si am fost fascinat de orice destinatie in care intalnirile mele muzicale si demersul meu artistic au rezonat cu inimile oamenilor, indiferent pe ce taram al lumii s-au aflat.
          Totusi, fara a da dovada de un fals patriotism, sunt mandru ca sunt roman. Nu mi-as asuma niciodata riscul dezradacinarii, convins fiind ca ar fi o pierdere de identitate. Acasa, oamenii au nevoie de mine, ma simt iubit cu toate zbaterile, neimplinirile sau gloriile mele si ma pot exprima artistic (cu toate lipsurile in care se dezvolta arta la noi). Aici sunt familia mea, prietenii mei si publicul meu drag, pe care nu-l voi trada si dezamagi niciodată, indiferent cat de mult si-ar dori unii acest lucru.
          Desi unele publicatii au relatat eronat ca intentionez sa parasesc tara si scena muzicala romaneasca, nimeni si nimic nu-mi poate lua bucuria de a trai prin muzica.
          Si pentru ca numai voi, dragii mei prieteni, ma intelegeti cu adevarat, pornesc din nou la drum, catre inimile si sufletele voastre, intr-un turneu national de colinde, nutrind speranta ca veti simti cu adevarat o "Emotie de decembrie", o noua intalnire cu muzica si poezia si un prilej al impacarii cu ceilalti si cu noi insine.

Al dumneavoastra,
prieten pentru totdeauna,
Paul Ciprian Surugiu - Fuego
Share this article :
 
Copyright © 2012. Fuego - Paul Surugiu - un cantec, un destin... - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template