FUEGO: "Ţară frumoasă, revin la tine!"


FUEGO: "Ştiu că mă aşteptaţi în poezia iernii. Reîntâlnirea cu voi mă responsabilizează..."

"Dragii mei,

Încep deja să simt mirosul iernii pe-afară.
E unul dintre acele sentimente în care ai impresia că trăieşti o stare pe care-ai mai simţit-o cândva, doar că acum percepi cu altă viziune totul. E ca şi cum, în fiecare an, povestea se schimbă, personajele, acţiunea şi locurile rămânând intacte.
Aşa se întâmplă şi cu ale mele concerte de sărbători. Povestea e alta, cântecele noi desăvârşesc starea, surprizele le am în tolba de daruri, ninsorile de versuri şi ritmuri stau să cadă, dar sentimentele de bucurie rămân aceleaşi.
Turneul meu de iarnă este gata să înceapă şi am auzit că abia aşteptaţi să ne dăm mâna într-o horă de Carpaţi a muzicii, povestind, cu muzică de suflet, despre cele mai frumoase momente de Crăciun, petrecute şi împărtăşite acasă.
  
  
 Să ştiţi că avem un spectacol special, de acasă, pentru o sărbătoare pur românească.
Am înţeles că între tot ce înseamnă Crăciun, între noi, românii şi univers, se stabileşte o legătură, o complicitate. Şi-am crezut tot timpul că al nostru Crăciun e pur românesc.
Astăzi, şi-a mai pierdut din farmec.
Au apărut steluţele încă de pe acum, tradiţiile s-au perimat şi colindătorii au dispărut.
Dar turneele mele de sărbători au un farmec aparte.
Vin la pachet cu o bucurie nespusă. Practic, eu sărbătoresc Crăciunul înainte ca acesta să vină efectiv. Nu ştiu, spiritul poveştilor, colindele, reacţia oamenilor, toate mă determină ca an de an, să pornesc din nou la drum.
Mă bucur că o pot face, având deja vreo 10 ani de tradiţie, pe care îi vom celebra anul acesta, în luna decembrie.
Anul trecut, am adus "Lumina unui Crăciun", împreună cu Orchestra de Cameră condusă de concert-maestrul Mădălin Sandu, de la Filarmonica din Piteşti. Ajunul vi l-am pregătit mai devreme, dar pentru noi a fost o onoare să vă vedem în număr atât de mare, în cele 20 de oraşe în care am poposit.
 Anul acesta pornim iar la drum. De pe 7 decembrie.
Cu un Crăciun autentic. 100% românesc.
După cum la fel de bine ştiţi, aşa de mult îmi place să vă colind, încât aş porni chiar acum, numai pentru a reuşi să ajung în toate oraşele.
De ani de zile, am încercat să alternăm, în aşa fel încât toate zonele să fie acoperite, pentru că timpul este foarte scurt.
În unele locuri intervin situaţii ce ţin de plan organizatoric, agenţia de impresariat nu a găsit forma ideală sau au fost alese, în schimb, oraşe noi, în care nu am ajuns de multă vreme.
Cert este că pe viitor voi ajunge să vă colind, cu toată dragostea, în toată România. 
Oricum, eu sper să reuşiţi să veniţi în locurile apropiate. De nu, vă invit să ascultaţi colindele, la gura sobei, cu o cană de ceai sau de vin fiert, trăind fiecare emoţie a Crăciunului românesc. 
 Suntem în ample pregătiri pentru turneul în care vom povesti cât de români trebuie să fim, aducându-ne aminte de ce sărbătorile au farmec şi
mister de cântec românesc.
Credeţi-mă că an de an, este o emoţie ce se dublează.
Reîntâlnirea cu voi, la Crăciun, sărbătoarea mea de suflet, mă responsabilizează.
Tocmai de asta, acum am surprize noi, decoruri şi costume spectaculoase, piese noi şi vechi, dar, mai ales... aceeaşi dragoste, dublată.
Împreună ne vom da seama cum e să avem un Crăciun românesc, la căldură,
cu cei dragi alături.
Am realizat şi un album nou-nouţ, pe care-l vom lansa cu acest prilej.
Este un material ce-adună poveşti de tot soiul, bucurii de Crăciun şi lumini pe care iarna le transpune în cântec.
 Două ore sunt prea puţine pentru a vă dărui tot ce mi-am propus. După 8 albume de colinde avem material, iar cel nou are câteva partituri de care
sigur vă veţi îndrăgosti.
Deşi e brand şi toată lumea se raportează la "Împodobește, mamă, bradul!", cred că şi anul acesta, spre disperarea multora, vom fredona refrenul. Nu de alta, dar cred că glumele trebuie să continue! 
N-am cum să-l schimb şi nici să nu-l cânt. Numai că acum, în exclusivitate vă spun, vin cu partea a doua. Tot un imn de ţinut minte.
Vom redescoperi cum arată Crăciunul românesc şi ne vom bucura de sentimente fireşti, îmbrăcate în veşmânt de muzică şi poezie.
Aşadar, cu sufletul deschis, vă aştept să celebrăm iarna aşa cum ne stă nouă
cel mai bine - cântând.
Îmi place ce fac, sunt fericit să mă reîntâlnesc cu oamenii mei dragi, în oraşele în care poposesc. Deja a devenit o rutină frumoasă.
Sincer, aştept cu nerăbdare luna decembrie. Să vă văd pe voi, pentru că ştiu că mă aşteptaţi în poezia iernii.
Vin spre voi, nu mă rataţi prin ţară!
Eu nu mă imaginez altfel decât cu voi. Opinia voastră, în cele đin urmă este esenţială, asta pentru că, noi, artiştii, putem strânge laude, premii, orice, dar dacă nu avem votul aplauzelor, al gândului bun şi al susţinerii voastre,
toată munca e în van.
 Vă aştept la spectacole!"
Paul Surugiu - FUEGO
Share this article :
 
Copyright © 2012. Fuego - Paul Surugiu - un cantec, un destin... - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template