Află ce hotărâre a luat FUEGO

Publicul îl vrea, în continuare, pe FUEGO, ca actor

Fuego este cunoscut pentru sensibilitatea cântecelor sale, pentru priza la publicul meloman, precum şi pentru stilul inconfundabil de a interpreta colinde, ce i-a asigurat în timp popularitatea. Anul trecut însă, a surprins pe toată lumea, apărând pe scenă în ipostază de actor. Ce-i drept, asta e specializarea lui, fiind absolvent de teatru, dar nimeni nu se aştepta ca piesa montată de el să aibă un succes atât de mare în rândul spectatorilor, jucându-se o stagiune întreagă cu casa de bilete închisă.
Mai mult, artistul a realizat şi un turneu naţional cu spectacolul
"TESTAMENT",
lecţia sa de patriotism, în care interpretează, cu dramatism, întreaga operă a celui ce i-a fost maestru, poetul limbii române, Grigore Vieru.
 Ultima reprezentaţie din această stagiune se va juca pe 3 iulie, la Piteşti, la Teatrul "Al. Davila", acolo unde a fost şi premiera. Şi pentru că publicul a răspuns pozitiv la mesajul său, pentru că există cerere şi pentru că admiratorii vor sa-l vadă în continuare jucând, Fuego a hotărât să mai interpreteze piesa încă o stagiune.
Astfel, începând cu luna octombrie, lunar, îl puteţi admira pe Paul Surugiu împletind muzica cu dramatismul şi poezia, la Piteşti.
Pe lângă asta, el va porni din nou la drum în toamnă, cu acelaşi spectacol, în cele mai importante oraşe ale ţării, pentru a le reaminti românilor cât de importante sunt valorile naţionale, limba în care ne-am format şi alături de care trăim, dragostea de neam şi iubirea faţă de artă şi lume.
În exclusivitate pentru "LIBERTATEA", Fuego mărturiseşte că nu a crezut vreodată că piesa gândită de el împreună cu profesoara sa de teatru, asist. univ. Adriana Piteşteanu, va avea asemenea impact.
"Mi-am imaginat că lumea va veni la teatru. Că vom juca de câteva ori, îl vom omagia pe Grigore Vieru şi vom încheia cu asta.
Doar că ecourile au fost mai mult decât ce speram noi iniţial.
Lumea simte poezia, trăieşte fiecare vers.

Există chiar persoane pe care le recunosc în sală la fiecare reprezentaţie, iar asta nu mă face decât să fiu onorat că am putut crea ceva diferit faţă de muzica mea şi că pot, prin interpretare, să amintesc cât de frumoase sunt România, limba română şi toate minunile din lucrurile simple."
Paul Surugiu - FUEGO
Piesa "Testament" a primit recent distincţia de cel mai bun spectacol al anului 2014, din partea asociaţiei şi editurii "ANAMAROL", condusă de poeta Rodica Elena Lupu, iar Fuego a fost premiat de către revista "LITERATURĂ ŞI ARTĂ", din Chişinău, pentru iniţiativa formidabilă de a promova, într-o perioadă deficitară la acest capitol, arta adevărată, sufletul românesc dintre cele două maluri ale Prutului. Trofeul i-a fost înmânat chiar de către academicianul şi poetul Nicolae Dabija, una dintre cele mai de seamă figuri ale culturii româneşti contemporane.
Sursa: "Libertatea" 
15 iunie 2014
Share this article :
 
Copyright © 2012. Fuego - Paul Surugiu - un cantec, un destin... - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template