Fuego - o poezie a simturilor


Fuego in Tara Fagaduintei 

La inceputul anului, Fuego s-a aflat in Israel, in calitate de invitat, pentru a sustine concerte in cadrul celei de-a VIII-a editii a "Romaniadei", festivalul organizat in exclusivitate pentru comunitatile de romani din diaspora, intr-o oaza de lumina si caldura, in orasul-port turistic Eilat, aflat pe tarmul Marii Rosii.

Pe parcursul a trei zile, cei prezenti au redescoperit fragmente de farmec romanesc, autentic, muzica de calitate si emotii depline.

Fuego a fost atat gazda acestui eveniment, dar deopotriva, si unul dintre cei mai asteptati artisti de la "Romaniada", el sustinandu-si propriul recital pe 4 ianuarie, iar pe 5 ianuarie fiind prezent alaturi de Irina Loghin, in duetul lor inegalabil.


De asemenea, o mare surpriza pentru spectatori a constituit-o faptul ca Fuego, la fel ca de fiecare data cand ajunge in Israel, a cantat si cateva melodii in limba ebraica.

Indiferent daca e vreme de razboi sau pace, indiferent de granitele impuse de contextele culturale, de limba, de civilizatie, tot muzica e limba comuna a tuturor. Si atunci cand muzica este atat de armonios si nobil ambalata, cand mesajul e o poezie a simturilor, asa cum este in cazul lui Fuego, nu poate fi decat o incantare pentru cei ce intr-adevar percep arta ca pe un stil de viata, nu ca o nevoie existentiala.
Share this article :
 
Copyright © 2012. Fuego - Paul Surugiu - un cantec, un destin... - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template