23 august 2012 --- FUEGO - "Artist al Poporului" din Republica Moldova


FUEGO - "Artist al Poporului"
din Republica Moldova

La numai 36 de ani, Paul Surugiu - Fuego reprezinta deja un nume ce s-a impus in viata artistica prin activitatea sa asidua, rodnica, originala, prin spectacolele de inalta tinuta, atat de apreciate de public. Fuego este un artist de o reala valoare, inzestrat cu mult har si care in permanenta lupta pentru promovarea culturii si a talentului autentic, un roman adevarat, care intotdeauna si-a exprimat gandurile si sentimentele intr-o perfecta armonie cu sufletul. In decursul anilor, a editat 23 de albume si a inregistrat nenumarate melodii care au devenit slagare. Drept recunoastere a meritelor sale, a primit numeroase premii si distinctii, 5 discuri de aur, un disc de platina si a fost nominalizat de 5 ori la categoria "Cel mai iubit artist al anului", in cadrul concursului "Zece pentru Romania".
Pe data de 23 august a.c., Presedintele Republicii Moldova - Nicolae Timofti a semnat Decretul prin care se confera artistului
Paul Surugiu - Fuego, titlul onorific
"ARTIST AL POPORULUI",
"in semn de inalta apreciere a meritelor deosebite in dezvoltarea artei muzicale, pentru activitatea de creatie si contributie la promovarea valorilor culturale nationale",
distinctie care-l alatura numelor de valoare din Republica Moldova, ce au primit acest ordin de-a lungul timpului, printre ei numarandu-se: Ion Suruceanu, Zinaida Julea, Olga Ciolacu, Nicolae Sulac, Sofia Rotaru, Nicolae Botgros.
Pentru Fuego, primirea acestui titlu este un moment de mare bucurie si implinire, o rasplata pentru anii daruiti cu tot sufletul, scenei si publicului sau drag.
Decernarea oficiala a acestei distincţii va avea loc in cadrul concertului extraordinar
"Destin",
pe care Paul Surugiu – Fuego il va sustine in luna octombrie a acestui an, la Palatul National "Nicolae Sulac" din Chisinau, cu prilejul implinirii a 10 ani de cand este prezent pe scenele Basarabiei.

 
Share this article :
 
Copyright © 2012. Fuego - Paul Surugiu - un cantec, un destin... - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template